Roloji

Roloji so na voljo za vsak stanovanjski in delovni prostor. Poznamo roloje ki se spuščajo in dvigajo s pomočjo verižice in vzmeti, s pomočjo reduktorja in ročice ali s pomočjo elektromotorja s stikalom ali daljinskim upravljanjem. Izbirate lahko med materiali, s katerim lahko popolnoma zatemnite prostor ali pa tiskane, prosojne, polprosojne in screen roloje, ki senčijo, vendar prepuščajo še dovolj svetlobe. Na voljo imamo več kot 500 različnih vzorcev in materialov.

Ločimo med notranjimi in zunanjimi roloji. Notranji roloji prostoru zagotavljajo predvsem senco in zasebnost, njihova vse pomembnejša vloga v zadnjem času pa je tudi estetski videz prostora. Poznamo prosto viseč sistem brez stranskih vodil in laparo rolo, ki se pritrdi na zasteklitveno letvico okenskega krila. Na voljo so enostavni sistemi ali sistemi s kaseto ali različnimi dekorativnimi pokrovi. Ponujamo tudi takšne z dvojnim blagom, kateri vaš prostor še dodatno razgibajo. Posebnost duo roloja je dvojno trakasto tkano platno. Z regulacijo Izmenično prosojnih in neprosojnih delov platna uravnavate svetlobo in prepustnost. Ponoči razprete neprosojne dele duo roloja, podnevi naravnate ustrezno svetlobo in vidljivost od prepustne do polprepustne.

Zunanji roloji vaši hiši ali stanovanju nudijo še dodatno zaščito oken. Priporočamo razna screen blaga katera bodo zadovoljila potrebe ali želje še tako zahtevnega kupca. Med sistemi ločimo takšna z vodili na pletenico ali z ekstrudiranimi vodili ali na izbočnice, za najzahtevnejše pa ponujamo tudi sistem ZIP. Obstajajo različne kasete od okroglih do pravokotnih, katere so dobavljive v barvah po želji.